Solo spring dive exit fra flyver
BOOK AFF - Kontakt os Har du spørgsmål? Ring til os på +45 50302063

Vil du opleve fritfald fra spring nr. 2? 

Med en AFF udannelse kan du efter kun 8 spring (1 staticline og 7 AFF spring) springe alene fra 4.000 mete.

Læs nogle af mest stillede spørgsmål.

AFF er en forkortelse for Accelereret Frit Fald. Med AFF-uddannelsen springer du direkte ud i alt det fede ved sporten, for den giver dig mulighed for at springe solo fra 4000 meters højde allerede fra dit andet spring! Et spring fra 4000 meters højde er det normale maksimum i Danmark, og giver en fritfaldstid på cirka 45-60 sekunder. MEN du er ikke alene, for sammen med dig er 2 uddannede AFF-instruktører. De holder bogstaveligt talt fast i dig hele vejen ned, indtil du skal trække din faldskærm!

Første skridt af uddannelsen er et solokursus, hvor du får al den nødvendige teori og praktik for at kunne begynde som faldskærmsspringer. Første spring er et staticline spring fra 1000 meters højde, hvor skærmen bliver automatisk udløst af denne line.

Inden første spring får du teori herom og øver dig nede på jorden sammen med dine 2 AFF-instruktører på alt hvad springet indeholder, indtil både du og de er trygge ved det. AFF-uddannelsen er opbygget i levels (1-8), hvor du for hvert level får tillært dig nye færdigheder og forbedret det du i forvejen har øvet dig på. Kort sagt bliver der gradvist bygget ovenpå generelle færdigheder i alt fra at ligge stabilt i luften når man trækker sin skærm til at lave loops i luften.

Det er fastlagt præcis hvad man skal øve sig på og hvad man skal kunne, for at bestå hvert enkelt level. Du vil have 2 AFF-instruktører med dig i springet indtil du har bestået level 3. Fra level 4-7 har du 1 AFF-instruktør med dig og på level 8 er du klar til at springe alene.

Igennem hele uddannelsen vil dine AFF-instruktører gennemgå hvert enkelt spring med dig inden og give dig feedback efter. Og bare rolig, i starten er der er en instruktør på jorden også som vil tale til dig over radio, indtil du selv har lært at flyve skærmen og lande sikkert.

Du vil i AFF-uddannelsen både blive undervist i frifald, udstyr og skærmflyvning.

*Enkelte ting kan have indflydelse på om det er muligt at gennemføre springet. Læs mere under afsnittet ‘Forudsætninger for at springe solospring’ længere nede på denne side.

BOOK AFF - KONTAKT OS

AFF SPRING

Level 1-3

 • Teori forud for spring
 • Praktik forud for spring
 • 2 instruktører
 • Fritfald og træk skærmen selv
 • Spring fra 4.000 meter
 

Pr. level – 1200,- 

AFF SPRING

Level 4-7

 • Teori forud for spring
 • Praktik forud for spring
 • 1 instruktører
 • Fritfald og træk skærmen selv
 • Spring fra 4.000 meter
 

Pr. level – 850,- 

AFF PAKKE

Pakke – Level 1-7

 • 7 springs pakke
 • 30-45 sekunders frit fald på HVERT spring
 • Instruktører med på hvert spring
 • Spring fra 4 km.
 • Teori og praktik forud for hvert spring

Samlet – 6000,-

Forudsætninger for at springe AFF:

*Enkelte ting kan have indflydelse på, om du har mulighed for at gennemføre et solospring.

 • Du skal være fyldt 16 år. Hvis du er under 18 år kræves din værges underskrift
 • Du skal have dine lemmers fulde brug – både arme og ben
 • Du må ikke lide af epilepsi eller tendens til at besvime
 • Hvis du har sukkersyge eller lign. sygdomme, så skal du medbringe en lægeerklæring
 • Du må maks veje 110 kg.
 • Du skal have gennemgået et solospring.

Er du under 16 år, vil du stadig have mulighed for at foretage et tandemspring.

Dit første AFF

Vores dygtige instruktører gennemgår både praktiske og teoretiske øvelser med dig, så du er helt udrustet til at tage dit første AFF spring. Der er mulighed for at købe en springpakke der indeholder alle 7 spring. 

Hos Faldskærmsklubben West Jump tilbyder vi både staticline uddannelsen (Læs mere her – solospring) og så tilbyder vi også Accelereret Frit Fald spring.

Vi tilbyder en spring pakke som indeholder flg

 • 7 spring for kun 6.000,-  Du sparer altså 2.000,-

I vores kalender kan du se, hvornår vi springer. Du finder også kalenderen i menuen øverst på siden. Hvis datoerne ikke passer, så kontakt os, så finder vi ud af om vi kan springe i en anden klub. 

Hvordan foregår et AFF faldskærmsudspring?

Forberedelse til springet:

Forud for hvert AFF level, vil du modtage grundig instruktion og praktiske øvelser fra vores uddannede AFF instruktører. I vil gennemgå hvert sekund af springet, og hvordan du skal forholde dig. 

Selve springet:

På level 1-3 springer du med to særligt uddannede instruktører fra 4 km højde. I har planlagt et særligt program som du skal op og følge. Instruktører holder fast i dig i starten, og du får stille og roligt lov til at være mere og mere selvstændig. 

På level 4-7 springer du nu kun med en instruktør, hvor i fortsat følger et særligt program der bliver gennemgået og øvet med dig på jorden inden. 

Der er egentligt 8 levels, men kun de 7 springed sammen med instruktører. De forskellige levels ser således ud:

Level 1: 3x dummytræk

Level 2: 2x dummytræk, fremadflyvning, drej 90 grader til højre og drej 90 grader til venstre

Level 3: 1x dummytræk og soloflyvning

Level 4: Fremadflyvning, drej 90 grader til højre og drej 90 grader til venstre

Level 5: Fremadflyvning, drej 360 grader til højre og 360 grader til venstre

Level 6:  2x backloops og track

Level 7: 1x backloop, drej 360 grader til højre, drej 360 grader til venstre og track

Level 8: Stå stabilt af flyet solo fra 1100-1500 meters højde og træk efter 5 sekunders frit fald

Faldskærmsuddannelsen – vejen til certificeret springer

Dit første faldskærmsudspring er starten på en faldskærmsuddannelse. For at få et faldskærmscertifikat skal du have mindst 40 spring. I løbet af disse spring skal du lave forskellige øvelser, som viser, at du mestrer at springe på egen hånd. Teori og lån af udstyr er inkluderet i springprisen, så længe du er elev. Der er forskellige måder at komme videre i faldskærmssporten, enten staticline uddannelsen eller AFF uddannelsen. Dette kan du læse mere om her på vores hjemmeside, eller ringe il +45 50302063. Herefter åbner der sig en verden af muligheder på himmelen, som vi meget gerne vil dele dig. Både som faldskærmselev og certificeret springer har du mulige for at springe i hele landet.

Forsikringsforhold ved AFF

Når du springer i Faldskærmsklubben West Jump, bliver du automatisk medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU). Igennem DFU får du en lovpligtig 3. parts forsikring. Den dækker kun skade på ting eller andre personer. Den dækker IKKE eventuel skade på dig selv. Hvis du ønsker yderligere forsikring (ulykkesforsikring), skal du kontakte dit eget forsikringsselskab. Der vil blive tale om en udvidet ulykkesforsikring for farlig sport.