Elevkursus

Hvis du altid har drømt om at prøve at springe faldskærm, er et elevkursus i West Jump lige noget for dig.

Inden springet

Vi starter med 8 timers teori og praktiske øvelser. Du lærer hvordan man kravler ud af flyveren og laver et stabilt afhop. Du lærer også om flyvning i skærm, vindforhold, sikkerhed og landing af faldskærmen. Det helt centrale i både undervisningen og i alt hvad der har med faldskærmsudspring at gøre er naturligvis sikkerhed.

Du får undervisning af en erfaren instruktør og vi anvender et standard materiale som anvendes i alle klubber i Danmark. Dette er udarbejdet og godkendt af Dansk Faldskærms Union.

Normalt underviser vi fredag aften og springer i weekenden. De fleste bliver i klubben hele weekenden. Der er mulighed for overnatning i vores hyggelige bjælkehytte. Du skal kun medbringe sovepose.

Springet

På springdagen bliver du iklædt en dragt, hjelm, højdemåler, briller og naturligvis en faldskærm. Derefter kontrollerer en instruktør, at alt udstyr er i orden, hvorefter din staticline monteres i flyveren. En staticline er en "snor" som automatisk trækker faldskærmen når du slipper flyveren. Faldskærmsudspringet foregår fra 1000 meter. Der er plads til 4 elever, en instruktør og en pilot i vores flyver.

Når du er hoppet ud af flyveren skal du selv styre din faldskærm som du har lært på kurset. Det tager ca. 5-7 minutter at flyve ned til jorden, hvor du lander sikkert i et stort åbent område. Du får også en radio på og modtager hjælp fra jorden hvis det er nødvendigt.

Faldskærmsuddannelse

Dit første faldskærmsudspring er starten på en faldskærmsuddannelse. For at få faldskærmscertifikat skal du have mindst 40 spring. I løbet af disse spring skal du lave forskellige øvelser som viser at du kan springe på egen hånd. Teori og lån af udstyr er inkluderet i springprisen så længe ud er elev.

Når du har sprunget to gange kan du begynde at øve dig i, at trække skærmen selv. Staticlinen er stadig monteret og trækker skærmen. Du øver ved at trække et dummy-håndtag når du slipper flyveren. Når du har lavet 3 spring og vist at du kan trække dummy-håndtaget korrekt, er du klar til dit første frie fald. Man starter med 5 sekunder, derefter 10 og 15 sekunder og derefter er du klar til 30-50 sekunders frit fald fra mindst 2250 meter.

Herefter åbner der sig en verden af muligheder på himmelen som vi meget gerne vil vise dig.

Forudsætninger

- Du skal være fyldt 16 år. Er du under 18 år kræves forældres eller værges underskrift.
- Du skal have alle dine lemmers fulde brug, være psykisk og fysisk i orden.
- Du må ikke have epilepsi eller tendens til at besvime.
- Hvis du har sukkersyge eller lign. sygdomme skal du have en lægeerklæring.
- Max. vægt 110 kg.

Tilmelding og betaling

Du skal tilmelde dig online her på siden, øverst i spalten til højre. Har vi planlagt et kursus vil det være synligt her. Såfremt vi ikke har en dato på næste kursus, kan du blot tilmelde dig ventelisten, og så vil vi kontakte dig når næste kursus er planlagt.
Ved tilmelding bliver du bedt om at indbetale et depositum på 500 kr. Resten af kursusbeløbet betaler du på selve kursusdagen i klubben. Her kan du betale kontant eller med kort.

Vi accepterer alle korttyper.

Forsikringsforhold

Når du springer i Faldskærmsklubben West Jump bliver du automatisk medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU). Igennem DFU får du en lovpligtig 3. parts forsikring. Denne dækker kun skade på ting eller andre personer. Den dækker IKKE eventuel skade på dig selv. Hvis du ønsker yderligere forsikring (ulykkesforsikring), skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Kommende kurser

Vi har ikke planlagt næste kursus endnu, men tilmeld dig vores venteliste og få automatisk besked om næste kursus.
Tilmelding til venteliste

Priser

Pakke 1:
Kursus inkl. 1 spring
koster 2.200 kr.

Pakke 2:
Kursus inkl. 10 spring
koster 3.600 kr.

Gavekort

Gavekort kan bestilles her

Du er velkommen til at kontakte os på 21 80 00 04 eller gavekort@westjump.dk, hvis du har spørgsmål.