Ofte stillede spørgsmål om faldskærmsudspring

Hvad er tandemspring?

Et tandemspring er et faldskærmsudspring hvor du er spændt sammen med en meget erfaren instruktør som har min. 500 faldskærmsspring. Du bliver briefet i cirka 20-30 min inden springet, du får en dragt, briller og evt hue og handsker hvis vejret er køligt. 

Tandemspring frit fald og skive lufthavn
Hvad koster det at springe faldkærm?

“Hvad koster et faldskærmsudspring?” – Spørger du måske, og det afhænger af antal spring du vil have med i pakken og ved tandem om det skal være tandem med video eller ej.

Hvad koster et tandemspring?

Et tandemspring koster 2395 kr og hvid du ønsker en fed video af springet, så koster det kun 700 kr oveni.

Et solokursus koster 2200 kr.

 

Hvem kan springe tandem?

Stort set alle kan springe tandem, unge som gamle. Der er ingen aldersgrænser. Den eneste begrænsning er størrelsen på seletøjet. Vejer du 35 kg eller derunder, er der derfor risiko for, at vores passagerseletøj er for stort til dig. Det vil være en individuel vurdering fra tandemmasteren, om udstyret kan spændes godt og sikkert til. Oftest kan det godt lade sig gøre.

Passageren skal kunne  passe det seletøj vi bruger og lider du af en alvorlig sygdom som har indvirkning på dine motoriske evner, f.eks. spastisk lammelse, vil det ligeledes være en individuel vurdering fra tandemmasteren, hvorvidt springet kan gennemføres. 

Vægtgrænsen for et tandemspring er 110kg.

Seletøjet passer ned til meget lille størrelse (børn på 8-10 år), du/i er velkommen til at komme forbi og prøve seletøjet. (Hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe på +4550302063, så tager vi en snak om det.) 

Fysiske krav

At springe i tandem kræver ikke det helt store af dig fysisk. Du må dog maks veje 100kg (i enkelte tilfælde op til 110kg, men kontakt 50302063 hvis du vejer over 100kg) Du skal dog også kunne bøje dine ben en smule, igen hvis du er i tvivl er du velkommen til at ringe. 

Udspringshøjde og hastighed i fritfald

Den normale udspringshøjde for et tandemspring er mellem 3.000 og 4.000meter, afhængig af skyer og vejret generelt. Vi opnår i fritfald en hastighed på omkring 200km/t, den specifikke hastighed afhænger af tandemmasteren og passagerens samlede vægt.

Hvem springer jeg med?

Du kommer til at springe med en erfaren instruktør som minimum har 500 spring da han påbegyndte uddannelsen og der er strenge krav til at tandemmasteren konstant skal være ¨current¨ som betyder der kun må gå kort tid mellem han springer tandem. Alt dette er for at sikre den højeste kvalitet og sikre du er i sikre hænder.

Du kan finde alle bestemmelserne på vores unions hjemmeside her -> DFU Nærmere bestemt under faldskærmsbestemmelser og UB nr. 52

Hvad kræver det af mig?

Det eneste et tandemspring kræver af dig er, at du kan bruge dine ben og arme, at du tager tøj på som passer til vind og vejr og lukkede sko som ikke kan falde af. 

Hvornår på året kan jeg springe?

I Faldskærmsklubben West Jump springer vi hele året rundt. Om vinteren er vejret køligt til koldt, men med passende mængde tøj på er det intet problem, men til gengæld er vejret klarere og man kan se meget længere end man kan på de helt varme dage, hvor det kan være en smule “diset” pga varmen.

Hvor lang tid tager et tandem faldskærmsudspring?

Et tandemspring fra ankomst til du kan være ude af døren igen tager cirka 1-1,5 time, såfremt vind og vejr er godt. Selv briefingen tager 20-30 min, flyveturen cirka 20-25 min og selve springet 4-7 min. 

Hvorfor skal jeg vælge tandemspring frem for solokursus?

Du skal vælge tandemspring frem for solokursus hvis du allerede nu ved det kun er en helt fantastisk engangs oplevelse du er ude efter. Ligeledes får du på et tandemspring fritfald og det gør du ikke på et solokursus fra første spring. På et tandemspring skal du kun have en kort briefing og så er du klar til at springe. På et solokursus tager undervisningen cirka 6 timer.

Tandemspring er den perfekte oplevelsesgave, både til dig selv eller en du elsker!

Må jeg selv medbringe kamera på springet?

Desværre ikke. Reglerne vi er underlagt fra Dansk Faldskærms Union siger at man minimum skal have 150 faldskærmsspring før man må springe med kamera.

Du kan for kun 700,- tilkøbe video af dit tandem spring.

Hvad skal jeg have på?

Påklædningen afhænger af årstiden. Om sommeren kan shorts og t-shirt være nok hvis vejret er varmt, hvorimod det om vinteren kræver noget mere tøj for at holde varmen. Vi har handsker, hue og dragter til både at holde varmen og til at beskytte dit eget tøj.

Er det et problem hvis jeg har briller eller kontaktlinser?

Uanset om du bruger kontaktlinser eller briller så er det intet problem. Uanset hvad får du briller på, således du kan se noget under springet. Hvis du bruger briller og ikke kan undvære dem, så har vi nogle specielle briller vi kan have uden på dine egne briller. 

Kan jeg medbringe familie og venner?

Du skal være hjertelig velkommen til at medbringe al den familie og alle de venner du overhovedet har lyst til. Vi har både slik, chips, øl og sodavand der kan købes i klubben for meget billige penge. Vi har også køkken der kan lånes og en gril der kan bruges. 

Hvad er et solokursus?

Et solokursus er et kursus hvor du får al den teori og praktik der skal til for at du alene og sikkert kan foretage et faldskærmsudspring fra 1.000 meter. Kurset tager cirka 5-6 timer og det foregår som regel en fredag aften med spring lørdag morgen hvis vejret egner sig. De første par spring du tager efter endt uddannelse er med staticline spring som vist på billedet.

Solo faldskærmsudspring med staticline
Hvad koster det at springe i faldskærm?

Spørgsmålene “Hvad koster det at springe faldskærm?” og “Hvad koster det at flyve i faldskærm” kommer ofte op.

Hvad koster solo faldskærmsudspring?

Et solokursus med 2 spring inkluderet koster 2200 kr, hvis man efterfølgende ønsker en pakke med 5 spring oven i koster det 900 kr eller hvis man ønsker en pakke med 10 spring oveni, så koster den 1700 kr. 

Et tandemspring koster også 2395kr. 

Når man har taget et solokursus kan man efterfølgende springe faldskærm for kun 180 kroner pr spring.

 

Hvem kan springe solospring?

Stort set alle kan springe solospring, dog er der enkelte ting der kan have indflydelse:

For at kunne springe solo skal du være fyldt 16 år og du skal kunne bruge dine lemmer fuldt ud, både arme og ben! Du må ikke lide af sygdomme som fx epilepsi eller have en tendens til at besvime.

Skulle du have sukkersyge eller ling. så skal du medbringe en lægeerklæring. Derudover så må du maksimalt vej 110kg for at springe solo.

Hvis du under 16 år, kan du stadig have mulighed for at springe tandemspring.

Er du i tvivl om du kan springe faldskærm, så kontakt os på 50302063 eller på info@westjump.dk.

Udspringshøjde

De første par spring foretages som udgangspunkt fra 1000meter. Dog kan man vælge fra andet spring at skifte til uddannelsen kaldet Accelereret Frit Fald. Det kan du høre mere om på kurset eller ring og hør mere +45 50302063. 

Hvordan kommer jeg igang med at springe faldskærm?

Den nemmeste måde at komme igang med at springe faldskærm på er ved at klikke på linket her SOLOSPRING og booke den næste ledige tid hvor du kan, og så er du igang. 

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har nogen spørgsmål!

Hvem hjælper mig under uddannelsen?

Vi har en masse fantastisk gode og professionelle instruktører som hjælper dig igennem alle punkter af uddannelsen. Instruktørerne har gennemgået en længere uddannelse før de begynder at undervise nye springere i at springe i faldskærm, ligesom de legeledes skal have flere års erfaring med faldskærm før de kan påbegynde faldskærmsinstruktør uddannelsen.

Hvad kræver det at blive certifikat springer?

De specifikke krav til at blive certifikat springer kan du finde her FB

Kort fotalt så kræver det naturligvis et solokursus, derudover så kræver det minimum 40 spring og en god portion uddannelse som du får undervejs i din udannelse. 

Hvad må man når man er certifikat springer?

Som certifikat springer må du springe uden instruktører på flyvepladsen. du må købe og springe i dit eget udstyr, du kan tage til udlandet og springe og meget mere! – Selv om du er blevet certificeret springer eller c-springer betyder det ikke at du ikke fortsat kan udvikle dig. Faldskærmssporten er en sport hvor man konstant kan fortsætte med at udvikle sig og opnår mange nye ting. De forskellige discipliner kan du læse mere om under generelt eller her discipliner.

Hvornår på året kan jeg springe?

I Faldskærmsklubben West Jump springer vi hele året rundt. Om vinteren er vejret køligt til koldt, men med passende mængde tøj på er det intet problem, men til gengæld er vejret klarere og man kan se meget længere end man kan på de helt varme dage, hvor det kan være en smule “diset” pga varmen.

Hvor lang tid tager faldskærms solokursus?

I alt tager et faldskærmskursus cirka 6-8 timer med teori og praktik. Som regel underviser vi i det teoretiske fredag aften fra 18-22 og derefter fortsætter praktikken fredag aften og lørdag morgen.

Kan jeg købe et gavekort?

Du kan naturligvis købe et gavekort hvis du mangler den perfekte julegave, fødselsdagsgave eller andet til en af dine kære. Du kan købe gavekortet super nemt lige her Gavekort . Ønkser du et pænere gavekort lavet, så skriv en mail til os på info@westjump.dk eller ring 50302063, så fikser vi det hurtigt og sender til dig på mail.

Hvorfor skal jeg vælge solokursus frem for tandemspring?

Du skal vælge solospring frem for tandemspringe hvis du ønsker at prøve at springe ud af en flyver helt selv for første gang! Det er den nemmeste måde at kickstarte din faldskærmsuddannelse og du har nem og billig mulighed for mange flere spring, da springene efter dine to første spring kun koster 200 kroner. På et tandemspring skal du kun have en kort briefing og så er du klar til at springe. På et solokursus tager undervisningen cirka 6 timer.

Er det en gave du vil give, så kan du købe et gavekort til personen lige her gavekort så kan personen du giver gaven til selv bestemme hvad hun eller han ønsker.

Er det et problem hvis jeg har briller eller kontaktlinser?

Uanset om du bruger kontaktlinser eller briller så er det intet problem. Uanset hvad får du briller på, således du kan se noget under springet. Hvis du bruger briller og ikke kan undvære dem, så har vi nogle specielle briller vi kan have uden på dine egne briller. 

Kan jeg medbringe familie og venner?

Du skal være hjertelig velkommen til at medbringe al den familie og alle de venner du overhovedet har lyst til. Vi har både slik, chips, øl og sodavand der kan købes i klubben for meget billige penge. Vi har også køkken der kan lånes og en gril der kan bruges. 

Hvad sker der efter dit første spring?

Efter første spring, har du hvis vejret og tiden tillader det, mulighed for at springe dit andet spring som er med i prisen til solokurset. Hvis du ønsker yderligere spring ud over de to spring, så kan du tilkøbe flere spring til kun 200 kroner stykket og du kan springe rundt omkring i landet. Efter få spring har du mulighed for at opleve dit første frie fald og derfra går det stærkt og du er på vej mod at blive certificeret faldskærmsspringer. 

Hvad er AFF?

AFF er en forkortelse for Accelereret Frit Fald. Med AFF-uddannelsen springer du direkte ud i alt det fede ved sporten, for den giver dig mulighed for at springe solo fra 4000 meters højde allerede fra dit andet spring!

Et spring fra 4000 meters højde er det normale maksimum i Danmark, og giver en fritfaldstid på cirka 45-60 sekunder. MEN du er ikke alene, for sammen med dig er 2 uddannede AFF-instruktører. De holder bogstaveligt talt fast i dig hele vejen ned, indtil du skal have trække din faldskærm!

Første skridt af uddannelsen er et solokursus, hvor du får al den nødvendige teori og praktik for at kunne begynde som faldskærmsspringer. Første spring er et staticline spring fra 1000 meters højde, hvor skærmen bliver automatisk udløst af denne line. Inden første spring får du teori herom og øver dig nede på jorden sammen med dine 2 AFF-instruktører på alt hvad springet indeholder, indtil både du og de er trygge ved det.

AFF-uddannelsen er opbygget i levels (1-8), hvor du for hvert level får tillært dig nye færdigheder og forbedret det du i forvejen har øvet dig på. Kort sagt bliver der gradvist bygget ovenpå generelle færdigheder i alt fra at ligge stabilt i luften når man trækker sin skærm til at lave loops i luften. Det er fastlagt præcis hvad man skal øve sig på og hvad man skal kunne, for at bestå hvert enkelt level.

Du vil have 2 AFF-instruktører med dig i springet indtil du har bestået level 3. Fra level 4-7 har du 1 AFF-instruktør med dig og på level 8 er du klar til at springe alene. Igennem hele uddannelsen vil dine AFF-instruktører gennemgå hvert enkelt spring med dig inden og give dig feedback efter. Og bare rolig, i starten er der er en instruktør på jorden også som vil tale til dig over radio, indtil du selv har lært at flyve skærmen og lande sikkert.

Du vil i AFF-uddannelsen både blive undervist i fritfald, udstyr og skærmflyvning.

Hvad skal man overordnet kunne for at bestå hvert level fra 1-8?

Level 1: 3x dummytræk

Level 2: 2x dummytræk, fremadflyvning, drej 90 grader til højre og drej 90 grader til venstre

Level 3: 1x dummytræk og soloflyvning

Level 4: Fremadflyvning, drej 90 grader til højre og drej 90 grader til venstre

Level 5: Fremadflyvning, drej 360 grader til højre og 360 grader til venstre

Level 6:  2x backloops og track

Level 7: 1x backloop, drej 360 grader til højre, drej 360 grader til venstre og track

Level 8: Stå stabilt af flyet solo fra 1100-1500 meters højde og træk efter 5 sekunders frit fald

AFF-instruktørerne vil som sagt give dig teori til, gennemgå og øve hvert enkelt spring med dig på jorden, så du ikke er i tvivl om nogen elementer af springet.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere i AFF-elevhåndbog, hvor alle begreberne er forklaret og det er beskrevet hvad man helt konkret skal gøre og kunne i hvert level for at bestå.

Hvem kan springe AFF?

Stort set alle kan springe solospring og starte på AFF-uddannelsen, dog er der enkelte ting der kan have indflydelse:

For at kunne springe solo skal du være fyldt 16 år og du skal kunne bruge dine lemmer fuldt ud, både arme og ben! Du må ikke lide af sygdomme som fx epilepsi eller have en tendens til at besvime.

Skulle du have sukkersyge eller lign. så skal du medbringe en lægeerklæring. Derudover så må du maksimalt vej 110kg for at springe solo.

Hvis du under 16 år, kan du stadig have mulighed for at springe tandemspring.

Er du i tvivl om du kan springe faldskærm, så kontakt os på +45 50302063 eller på info@westjump.dk.

Udspringshøjde

Dit allerførste faldskærmsspring foretages fra 1000 meter (læs mere her). Herefter begynder det Accelereret Frit Fald, hvor udspringshøjden er 4000 meter allerede på dit andet spring! Det kan du høre mere om på kurset eller ring og hør mere +45 50302063. 

Hvordan kommer jeg i gang med AFF-uddannelsen og får mit første spring?

Den nemmeste måde at komme i gang med at springe faldskærm på er ved at klikke på linket her SOLOSPRING og booke den næste ledige tid hvor du kan, og så er du i gang. Når du er på solokurset, fortæller du instruktøren som underviser dig, at du vil tage AFF-uddannelsen.

Du er velkommen til at kontakte os på +45 50302063 eller på info@westjump.dk, hvis du har nogen spørgsmål!

Hvem hjælper mig og springer med mig under uddannelsen?

Vi har en masse fantastisk gode og professionelle instruktører som hjælper dig igennem alle punkter af uddannelsen. Instruktørerne har gennemgået en længere uddannelse før de begynder at undervise nye springere i at springe i faldskærm, ligesom de legeledes skal have flere års erfaring med faldskærm før de kan påbegynde faldskærmsinstruktør uddannelsen. De instruktører du skal springe med fra andet spring er uddannet som AFF-instruktører.

Hvor lang tid tager AFF-uddannelsen?

Det indledende solokursus tager cirka 6-8 timer med teori og praktik. Som regel underviser vi i det teoretiske fredag aften fra 18-22 og derefter fortsætter praktikken fredag aften og lørdag morgen.

 

Selve AFF-uddannelsen tager 1 times tid inden første spring, og så vil der være uddannelse før hvert af de efterfølgende levels. 

 

Hvorfor skal jeg vælge AFF-uddannelsen frem for staticline-uddannelsen?

Som beskrevet i introduktionen til hvad AFF-uddannelsen er, kommer man direkte op i 4000 meters højde fra andet spring med 45-60 sekunders frit fald. Du kommer derfor op i maksimum højde med det samme og får oplevelsen af det frie fald fra start! Derudover har du 2 uddannede AFF-instruktører med dig i de første par spring, og 1 i den resterende del af AFF-uddannelsen.

I staticline-uddannelsen kan du tidligst blive godkendt til at komme op i 4000 meters højde efter 11 til 13 spring. På staticline uddannelsen øges springhøjden nemlig gradvist med start fra 1000 meter, og man vil være alene i luften indtil man er godkendt til fuld højde på 4000 meter og påbegynder sine prøver i frit falds øvelser. Fordelen ved AFF-uddannelsen er altså, at du bliver guidet inden, imens og efter springet af dygtige AFF-instruktører.

Du skal vælge AFF-uddannelse fordi den giver kanongode muligheder for at effektivisere dine færdigheder i frit fald allerede fra start, og bidrage med et stort skridt i rejsen mod at blive certificeret solospringer!

Hvorfor skal jeg vælge AFF-uddannelsen frem for tandemspring?

Vilkårene for et tandemspring og AFF-uddannelsen kan siges at være meget det samme i forhold til springhøjde og frit faldstid. Den store forskel er, at du ved et tandemspring i højere grad får en fantastisk engangsoplevelse, hvor du hænger trygt på maven af en uddannet tandemmaster og kan nyde oplevelsen næsten uden at løfte en finger.

I AFF-uddannelse springer du selv, men du springer trygt med 2 uddannede AFF-instruktører, som har fat i dig, og spring for spring vil klæde dig på til at kunne springe alene. Du skal vælge AFF-uddannelsen for at blive certificeret solospringer, udforske sportens mange discipliner og lege med os andre på himmelen!

Hvad kræver det at blive certifikat springer?

De specifikke krav til at blive certifikat springer kan du finde her FB.

Kort fortalt så kræver det naturligvis et solokursus, derudover så kræver det at alle 8 levels er beståede og at du som minimum har 40 spring i alt og en god portion uddannelse som du får undervejs i din AFF-uddannelse. 

Hvad må man når man er certifikat springer?

Som certifikat springer må du springe uden instruktører på flyvepladsen. Du må købe og springe i dit eget udstyr, du kan tage til udlandet og springe og meget mere!

Selv om du er blevet certificeret springer eller c-springer betyder det ikke at du ikke fortsat kan udvikle dig. Faldskærmssporten er en sport hvor man konstant kan fortsætte med at udvikle sig og opnår mange nye ting. De forskellige discipliner kan du læse mere om under generelt eller her discipliner.

Hvornår på året kan jeg springe?

I Faldskærmsklubben West Jump springer vi hele året rundt. Om vinteren er vejret køligt til koldt, men med passende mængde tøj på er det intet problem, men til gengæld er vejret klarere og man kan se meget længere end man kan på de helt varme dage, hvor det kan være en smule “diset” pga. varmen.

Er det et problem hvis jeg har briller eller kontaktlinser?

Uanset om du bruger kontaktlinser eller briller så er det intet problem. Uanset hvad får du briller på, således du kan se noget under springet. Hvis du bruger briller og ikke kan undvære dem, så har vi nogle specielle briller vi kan have uden på dine egne briller.

Kan jeg medbringe familie og venner?

Du skal være hjertelig velkommen til at medbringe al den familie og alle de venner du overhovedet har lyst til. Vi har både slik, chips, øl og sodavand der kan købes i klubben for meget billige penge. Vi har også køkken der kan lånes og en grill der kan bruges. 

Kan jeg købe et gavekort?

Er AFF-uddannelsen i højere grad noget for en du kender? Så kan du naturligvis købe et gavekort hvis du mangler den perfekte julegave, fødselsdagsgave eller andet til en af dine kære. Du kan købe gavekortet super nemt lige her Gavekort . Ønsker du et pænere gavekort lavet, så skriv en mail til os på info@westjump.dk eller ring 50302063, så fikser vi det hurtigt og sender til dig på mail.

Er det farligt at springe faldskærm?

Spørgsmålet om hvor farligt faldskærm er et spørgsmål vi ofte får. Det ville være forkert at svare nej til om det at springe faldskærm er farligt, for selvfølgelig er der risiko forbundet med det. Men der er risiko ved alt. 

Udstyret vi springer med at top moderne og det nyeste på markedet. Udstyret bliver hvert år kontrolleret og gennemgået af særligt uddannede personer. 

Hvornår blev faldskærm opfundet?

Faldskærmsudspring stammer helt tilbage fra 1783 hvor Andre-Jacques Garnerin foretog det første faldskærmspring. Det første frie fald efterfulgt af en udløst faldskærm blev registreret i 1919 hvor Leslie Irvin var den første skydiver i verden. Første gang der blev konkurreret i faldskærmsudspring var i 1930érne.

Højeste udspringshøjde

Mange tror at Felix Baumgartner er indeholder af rekorden for højeste faldskærmsudspring som han foretog fra 39km men i virkeligheden er det Alan Eustace som slog Felix Baumgartners rekord 2 år efter, hvor han sprang fra 41,125km. Den normale maks højde der springes fra i Danmark er 4 km. 

Baumgartner satte en fritfalds hastighed med 1,357.64 km/h mod vores normale hastighed på omkring 200km/t. Joe Kittinger holder stadigvæk rekorden for længste frit fald på 4 minutter og 36 sekunder og det er en rekord der strækker sig helt tilbage fra 1960 på hans spring fra 31,3km!

Forskellige faldskærmdicipliner

Der findes en lang række forskellige faldskærmsdiscipliner, nogle af dem foregår i det frie falds andre foregår under faldskærmen. Herunder er en liste med de forskellige faldskærmsdiscipliner der findes.

FS – Formationsspring er en disciplin hvor man springer springer ud af flyveren sammen på maven og laver forskellige formationer. Formationsspring er en af de mest kendte discipliner Formationsspring er som regel den første disciplin man går igang med når man har færdiggjort hele eller det meste af ens elevuddannelse.

FF – Free Fly er disciplinen hvor man planlægger at springe ud med andre, men selve springet foregår på alle andre akser end på maven. De mest kendte spring inden for Free Fly er Head Up og Head Down, hvor man som navnet antyder har hovedet op af eller hovedet ned af. 

WINGSUIT – Wingsuit er det som de fleste måske vil kalde en egerndragt. Ofte sammenlignes det også med Base Jump, og det er korrekt at det er dragter magen til der bruges til Base Jump, men det er en helt anden disciplin. Et wingsuit gør at man kan flyve længere og fritfaldshastigheden nedsættes dramatisk således man kan være i luften i længere tid.

CANOPY PILOTING – Canopy piloting eller “Swoop” er ikke en fritfalds disciplin men en disciplin der foregår under faldskærmen. Canopy piloting går ud på at opbygge fart under skærmen således man kan udføre forskellige manøvre under skærmen tæt på jorden. Der er flere forskellige discipliner inden for Canopy Piloting: Distance, Accuracy, Speed og Free style. Distance går ud på at flyve så langt som overhovedet hen over jorden efter man har rør “ponden” (Lille sø) med den ene fod. Accuracy går ud på at lande præcist. Speed går ud på at flyve hurtigst muligt fra A til B over “ponden”. Free Style går ud på at udføre tricks hen over ponden som man får point for. 

PRÆCISION – Præcision går ud på at lande så præcist som muligt på en madras og ramme indenfor en 2 krone, så får man 0 point. 

CRW  – Canopy Relative Work (Faldskærms formation) er en disciplin som foregår under faldskærmen hvor man flyver tæt på hinanden of laver formationer ved at holde fast i hinandens faldskærme. 

 

Formationsspring fra Stor flyver cessna caravan
Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...
Hvem springer faldskærm?

Det er et nemt spørgsmål, for det kan/gør alle! Lige fra læger til studerende til pensionerede bedste forældre og revisorer. Er du i tvivl om du kan og vil springe faldskærm, så tak og giv os et kald, så tager vi en snak om det! Men grundlæggende er faldskærmsudspring for alle! 

Hvad kan frit fald sammenlignes med?

Vi får ofte spørgsmålet om hvordan det er at springe faldskærm? – Det er et spørgsmålet der næsten er umuligt at svare på, da det er svært at finde noget at sammenligne frit fald med, det skal simpelthen prøves!

Ofte siger folk at de har prøvet fritfald i Tivoli eller lign. og det er noget af det nærmeste man kommer, men alligevel mange forskelle. 

Er faldskærmsudspring en ekstremsport?

Ja, faldskærmsudspring er kategoriseret som ekstremsport. Det er en sportsgren som ikke er helt ufarlig, men vi har det bedste og nyeste udstyr og det bliver konstant forbedret.

Hvad koster det at skydive?

Spørgsmålene “Hvad koster det at springe faldskærm?” og “Hvad koster det at flyve i faldskærm” kommer ofte op. Et tandemspring koster 2395,- og et solokursus koster 2200,-. 

Når man har taget et solokursus kan man efterfølgende springe faldskærm for kun 200 kroner pr spring.

Er det et problem hvis jeg har briller eller kontaktlinser?

Uanset om du bruger kontaktlinser eller briller så er det intet problem. Uanset hvad får du briller på, således du kan se noget under springet. Hvis du bruger briller og ikke kan undvære dem, så har vi nogle specielle briller vi kan have uden på dine egne briller. 

Forsikringsforhold

Skulle du risikere at komme til skade ved et faldskærmsudspring er det din ulykkesforsikring der skal dække dig. Når du springer faldskærm går det som udgangspunkt under farlig sport eller ekstremsport, og kræver ved de fleste forsikringsselskaber en udvidet forsikring for at dække. Dog dækker de fleste forsikringer 1-5 faldskærmsspring, men tjek med din egen forsikring før du booker. 

Må man drikke alkohol før faldskærmsudspring?

Før et faldskærmsudspring er det forbudt at drikke alkohol da man skal have et klart hoved og være i stand til at tænke klart og træffe vigtige beslutninger hele tiden. 

Som udgangspunkt må man heller ikke som tandemgæst have drukket alkohol før sit spring, heller ikke selvom det er et polterabend. Årsagen er at man har nemmere ved at kaste op så snart man blot har drukket en enkelt genstand, og det er ikke lækkert for hverken dig selv eller tandemmasteren. 

Kan man trække vejret i frit fald?

Ja, du kan sagtens trække vejret i fritfald. Vi råder folk til at lukke munden og smile og så trække vejret igennem næse. Det er intet problem at trække vejret.