Forudsætninger for at springe solospring:
*Enkelte ting kan have indflydelse på, om du har mulighed for at gennemføre et solospring.
- Du skal være fyldt 16 år. Hvis du er under 18 år kræves din værges underskrift
- Du skal have dine lemmers fulde brug – både arme og ben
- Du må ikke lide af epilepsi eller tendens til at besvime
- Hvis du har sukkersyge eller lign. sygdomme, så skal du medbringe en lægeerklæring
- Du må maks veje 110 kg.
Er du under 16 år, vil du stadig have mulighed for at foretage et tandemspring.
Dit første solospring
Vores dygtige instruktører gennemgår både praktiske og teoretiske øvelser med dig, så du er helt udrustet til at selv tage dit første faldskærmsudspring alene. Der er mulighed for at købe springpakker med flere solospring.
Hos Faldskærmsklubben West Jump tilbyder vi staticline uddannelsen, som i sin helhed går ud på, at du, fra første spring, springer alene af flyveren fra 1000 meters højde. Her sidder du koblet sammen med flyveren med det, vi kalder en staticline. Det er en line, som sørger for at trække faldskærmen for dig, så dit fokus kan være på andre vigtige ting.
Vi tilbyder 2 forskellige solospringspakker efter dine første 2 spring:
- 5 spring for kun 900,- (10% rabat)
- 10 spring for kun 1700,- (15% rabat)
I vores kalender kan du se, hvornår næste elevkursus afholdes. Du finder kalenderen i menuen øverst på siden. Hvis datoerne ikke passer, så kontakt os, så finder vi en løsning!
Hvis ikke datoerne passer jer, så tag kontakt til os, så vil vi se, hvad vi kan gøre.
Hvordan foregår et solo faldskærmsudspring?
Forberedelse til springet:
Vi starter elevkurset med 8 timers teori og praktiske øvelser. Du lærer hvordan man kravler ud af flyveren og laver et stabilt afhop fra denne. Her lærer du også om flyvning i skærm, vindforhold, sikkerhed og landing af faldskærmen. Det helt centrale i både undervisningen, og i alt hvad der har med faldskærmsudspring at gøre, er naturligvis sikkerhed. Du vil blive undervist af en erfaren instruktør, og i den undervisning bruger vi et standardmateriale, som anvendes i alle klubber i Danmark. Dette materiale er udarbejdet og godkendt af Dansk Faldskærms Union. Normalt underviser vi i teori fredag aften og springer i weekenden. De fleste bliver i klubben hele weekenden, og der vil være mulighed for overnatning i vores hyggelige bjælkehytte. Du skal kun medbringe tandbørsten og sovepose.
Selve springet:
På springdagen bliver du iklædt en dragt, hjelm, højdemåler, briller og naturligvis en faldskærm. Derefter kontrollerer en instruktør, at alt udstyr er i orden og korrekt monteret. Herefter går i ombord på flyet, hvor din staticline monteres i flyveren. En staticline er en ‘snor’, som automatisk trækker faldskærmen, når du slipper flyveren. Faldskærmsudspringet foregår fra 1000 meters højde. Der er plads til 4 elever, en instruktør og en pilot i vores flyver, en Cessna 182. Når du er hoppet ud af flyveren, skal du selv styre din faldskærm til landing – præcis som du har lært på kurset. Det tager ca. 5-7 minutter at flyve ned til jorden, hvor du lander sikkert i et stort åbent landingsområde. Du får også påmonteret en radio og modtager hjælp fra jorden af en instruktør, hvis det er nødvendigt.
Faldskærmsuddannelsen – vejen til certificeret springer
Dit første faldskærmsudspring er starten på en faldskærmsuddannelse. For at få et faldskærmscertifikat skal du have mindst 40 spring. I løbet af disse spring skal du lave forskellige øvelser, som viser, at du mestrer at springe på egen hånd. Teori og lån af udstyr er inkluderet i springprisen, så længe du er elev. Når du har sprunget to gange, kan du begynde at øve dig i at trække skærmen selv. Staticlinen er stadig monteret og trækker skærmen ved afhop fra fly. Du øver åbning af skærm ved at trække et dummy-håndtag, når du slipper flyveren. Når du har udført 3 godkendte spring og vist, at du kan trække dummy håndtaget korrekt, er du klar til dit første frie fald. Man starter med 5 sekunder, derefter 10, så 15 og snart er du klar til 30-50 sekunders frit fald fra mindst 2250 meter. Herefter åbner der sig en verden af muligheder på himmelen, som vi meget gerne vil dele dig. Både som faldskærmselev og certificeret springer har du mulige for at springe i hele landet.
Forsikringsforhold ved solospring
Når du springer i Faldskærmsklubben West Jump, bliver du automatisk medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU). Igennem DFU får du en lovpligtig 3. parts forsikring. Den dækker kun skade på ting eller andre personer. Den dækker IKKE eventuel skade på dig selv. Hvis du ønsker yderligere forsikring (ulykkesforsikring), skal du kontakte dit eget forsikringsselskab. Der vil blive tale om en udvidet ulykkesforsikring for farlig sport.